• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Habos karamellás kávé

Hozzávalók

  • 2 dl kávé
  • pár szem Barna Nád Kockacukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2–3 teáskanál porcukor
  • 5 evőkanál karamellöntet (bolti vagy házi)

Elkészítés

Ha házi készítésű karamellöntetet szeretnénk használni, akkor azt készítjük el először. 100 g kristálycukrot előkészítünk, és egy vastag aljú lábas aljába szórjuk egy részét egy rétegben. Közepes lángon melegíteni kezdjük, majd ahogy olvad, karamellizálódik a cukor, rászórunk még egy kis cukrot, és így folytatjuk tovább, amíg az összes cukrot hozzá nem adtuk. Közben egy másik lábasban felforrósítunk 1,5 dl (hab)tejszínt, és készenlétben tartjuk. Ha karamellizálódott az összes cukor, akkor – folyamatos kevergetés mellett – hozzáadjuk a tejszínt, és kevergetjük közepes vagy annál kisebb lángon, míg teljesen el nem olvad a kicsit összeugrott karamell a tejszínben. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzákeverünk 2 dkg vajat, és hűlni hagyjuk.

Két poharat készítünk elő. A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és egyharmad részét egy másik tálba tesszük. Ehhez hozzáadunk 3 evőkanál karamellöntetet, és elkeverjük, géppel tovább habosítjuk.

A poharak aljába kávét öntünk, amit Barna Nád Kockacukorral édesítünk. Egy réteg tejszínhab, egy réteg karamellás tejszínhab, és még egy réteg tejszínhab kerül a kávéra. A tetejét karamellöntettel locsoljuk meg, és azonnal tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sütőtökös latte

Narancsos vodkalikőr

Forró gyömbéres narancsital

Pink forró csoki

Kökénylikőr

Karácsonyi eggnog

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".