• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Hópehelytorta meggyzselével

Hozzávalók

  • 25 dkg Oreo keksz
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 50 dkg túró
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja és facsart leve
  • 50 dkg meggy (mirelit)
  • 1 csomag zselatin
  • 1 evőkanál kakaópor a szóráshoz

Elkészítés

A kekszet összetörjük és az olvasztott vajjal elkeverjük, majd egy 24 cm-es kapcsos tortaforma aljára simítjuk. Kihűtjük. A túrót a mascarponéval, tejszínnel, cukorral és a citrom reszelt héjával és facsart levével összedolgozzuk. A meggyet felengedjük, és a zselatinnal összefőzzük, majd visszahűtjük. A krém felét a kekszre kenjük, erre ráöntjük a meggyes részt és kihűtjük. Ezt követően a maradék krémet is rákenjük. Kakaóval szórt csillagokkal díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromos túrótorta

Almás-diós torta

Húsvéti répatorta

Rusztikus almatorta fahéjas cukormázzal

Mézes málnatorta

Epres, rebarbarás túrótorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".