• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Húsvéti nyúlbriós

Hozzávalók

  • 170 g liszt
  • 10 g Koronás Porcukor
  • fél teáskanál só
  • 75 ml tejszín
  • 50 ml víz
  • 10 g vaj
  • 10 g friss élesztő
  • 20 szem szegfűszeg
  • 30 ml víz
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor

Elkészítés

A száraz összetevőket keverjük össze egy tálban. A tejszínt, vizet, vajat melegítsük fel kézmelegre. Az élesztőt tegyük a folyadékokba, majd ezt öntsük a szárazanyagokhoz. Dagasszunk belőle sima, lágy tésztát, majd takarjuk le és egy órán át pihentessük. Mikor duplájára kelt a tészta, osszuk fel 12 egyenlő részre és gömbölyítsük ki őket. Kicsit sodorjuk meg őket, hogy oválisak legyenek, mint egy húsvéti tojás, és újabb 15 percig pihentessük őket. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A pihentetés után egy ollóval vágjunk füleket a nyulaknak. A szegfűszegeket szúrjuk a szemek helyére. Előmelegített 220 fokos sütőben 10–15 perc alatt süssük őket készre légkeverés nélkül, majd a sütőből kivéve azonnal ecseteljük át őket a máz keverékkel, hogy szép fényesek legyenek.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonyás mákos levendulás torta

Csokifészek tojásokkal

Kakaós kekszek

nyomdázott fondanttal

Citromos pite fánk

a sütőből

Áfonyás rakott kifli

Kakaós Battenberg-sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".