• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Írkávés sajttorta

Hozzávalók

  • 0,175 kg kekszmorzsa
  • 0,11 kg vaj
  • 1 teáskanál instant kávépor
  • 600 g mascarpone
  • 100 g tejföl
  • 180 g Koronás Kristálycukor
  • 80 g kukoricakeményítő
  • 5 g instant kávépor
  • 3 db nagy tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 0,2 l Bailey’s ír krémlikőr

Elkészítés

Az aljhoz való alapanyagokat addig morzsoljuk egy tálban, míg össze nem állnak. Egy sütőpapírral kibélelt tortakarikában egyenletesen nyomkodjuk le a morzsatésztát, majd előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig süssük elő. A krémhez minden hozzávalót mérjünk egybe, majd botmixerrel addig turmixoljuk, míg teljesen csomómentes, sima nem lesz. A sütőformát – amiben az alj van – dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet a formába öntjük. Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz. Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1–2 cm magasan vizet öntünk, és 120 fokon kb. 80 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Mikor kivesszük a sütőből, kihűlt pudingszerűen stabilnak kell lennie a krémnek! Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után vághatjuk fel!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sokmagos répatorta

Színes party-torta

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Mandulás áfonyás torta fehércsokis krémmel

Rusztikus almatorta fahéjas cukormázzal

Banántorta

Dupla csokikrémes torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".