• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sokmagos répatorta

Hozzávalók

  • 1 marék mazsola
  • 1 db narancs
  • 1,2 dl étolaj
  • 12 dkg búzaliszt
  • 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 db tojás
  • 15 dkg Koronás Aranybarna Cukor
  • 28 dkg reszelt sárgarépa
  • 10 dkg vegyes olajos-magos keverék (diákcsemege)
  • 1 csipetnyi só
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 3–4 evőkanál Koronás Porcukor
  • fél citrom reszelt héja és leve

Elkészítés

Reszeljük le a megmosott narancs héját egy tányérba, a levét facsarjuk ki. Szórjuk a mazsolát egy kis tálba, öntsük rá a narancslevet, majd forraljuk fel. Hagyjuk addig állni, míg a mazsola ki nem hűl. Tegyük a lereszelt sárgarépát egy nagy keverőtálba, csorgassuk rá az olajat, üssük hozzá a tojásokat, és szórjuk rá a barnacukrot. Ízesítsük sóval, őrölt fahéjjal, reszelt narancshéjjal és a beáztatott mazsolával. Fakanállal az egészet jó alaposan keverjük össze. Egy kis tálba mérjük ki a liszteket, tegyük hozzá a szódabikarbónát, a sütőport és az olajos magvakat, utána kanállal keverjük el. Kis adagokban dolgozzuk bele a répás masszához. Öntsük a tésztát egy kiolajozott és liszttel meghintett kuglófformába, majd tegyük előmelegített sütőbe, ahol 150–160 fokon 40–50 perc alatt készre sül (légkeveréses sütő). Ha elkészült, borítsuk ki egy nagy tányérra. A mázhoz tegyük a szobahőmérsékletű krémsajtot egy keverőtálba, szórjuk rá a cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd elektromos keverővel keverjük tíz percig, míg habos nem lesz. Ha elkészült, kanalazzuk a kihűlt torta tetejére, majd vágjuk fel cikkekre. Mellé kanalazhatunk a maradék krémsajtból. Diákcsemege helyett használhatunk vegyesen tök- és napraforgómagot, diót, mandulát és mogyorót.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Eper mousse torta

Narancsos krémcsokitorta

Áfonyás mákos levendulás torta

Máktorta fehércsokis-citrom­krémmel

Rusztikus almatorta fahéjas cukormázzal

Mákos sajttorta málnazselével

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".