• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karácsonyi kuglóf

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 180 g Koronás Kristálycukor
  • Egy vaníliarúd kikapart belseje
  • csipet só
  • 150 ml olaj
  • 150 ml vörösbor
  • 2 ek rum
  • fél narancs reszelt héja
  • 400 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 75 g darált dió
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék

A mázhoz:

  • 3 ek vörösbor, 1 ek rum
  • 300 g Koronás Porcukor

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és egy csipet sóval  robotgéppel néhány perc alatt keverjük habosra. Lassan adjuk hozzá az olajat, a bort és a rumot is. Reszeljük le a narancs héját, és keverjük a masszához. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a darált dióval, a fahéjjal és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd forgassuk a masszába .

A tésztát öntsük a kivajazott, kilisztezett formába és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig süssük.  Ha kész, vagyük ki a formbából és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz: A  vörösbort és a rumot a porcukorral simára (folyós) keverjük, majd ráöntjük a kuglófra.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Chilis mandulás karika

Epres-színes party pancake

Sajtfánk

Szerelmesek palacsintája

Vaníliás csillag glazúrral

Marcipános aszalt szilvás stollen

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".