• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karácsony „after” pohárkrém

Hozzávalók

  • poharanként kb. 2 szelet stollen/kalács/bejgli/cantuccini vagy bármilyen megszáradt süti
  • 1 dl narancslé
  • 1 cs csokis pudingpor
  • 7 dl tej
  • 2 evőkanál Barna Nád Kristálycukor
  • 30 dkg mirelit, magozott meggy
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2 evőkanál Barna Nád Kristálycukor
  • negyed teáskanál fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor
  • csokireszelék/kakaószórat

Elkészítés

A sütiket összetörjük/kockára vágjuk és a narancslével meglocsoljuk. A pudingporhoz adjuk apránként a tejet és felfőzzük. A forró pudinghoz adjuk a cukrot. A magozott meggyet felengedjük és felfőzzük a cukorral. A keményítőt kevés hideg vízzel összekeverjük, majd adagolunk hozzá a meleg meggyléből (hőkiegyenlítünk), majd a meggyes részhez adjuk és összefőzzük. Fahéjjal és barna cukorral ízesítjük. A tejszínhez adjuk a cukrot és habbá verjük. Csinos poharak aljába kanalazunk kevés pudingot, erre szórjuk a sütikockák felét, majd jöhet a meggyes-fahéjas ragu, ismét puding, tetejére sütidarabok kerüljenek. A tejszínhabot a tetejére nyomjuk habzsákból, kakaóval vagy csokireszelékkel megszórjuk.

TIPP: A Szilveszteri partyn is megállja a helyét! Ez esetben a pudinghoz keverhetünk kevés alkoholt, finom hozzá a konyak, a rum pl.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos-mákos halmok

Mogyorós-zabpelyhes bonbon

Csokis mandulás őzgerinc

Mézeskalács

Csokoládé szalámi

Marcipános-lekváros leveles

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".