• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karácsony „after” pohárkrém

Hozzávalók

  • poharanként kb. 2 szelet stollen/kalács/bejgli/cantuccini vagy bármilyen megszáradt süti
  • 1 dl narancslé
  • 1 cs csokis pudingpor
  • 7 dl tej
  • 2 evőkanál Barna Nád Kristálycukor
  • 30 dkg mirelit, magozott meggy
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2 evőkanál Barna Nád Kristálycukor
  • negyed teáskanál fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor
  • csokireszelék/kakaószórat

Elkészítés

A sütiket összetörjük/kockára vágjuk és a narancslével meglocsoljuk. A pudingporhoz adjuk apránként a tejet és felfőzzük. A forró pudinghoz adjuk a cukrot. A magozott meggyet felengedjük és felfőzzük a cukorral. A keményítőt kevés hideg vízzel összekeverjük, majd adagolunk hozzá a meleg meggyléből (hőkiegyenlítünk), majd a meggyes részhez adjuk és összefőzzük. Fahéjjal és barna cukorral ízesítjük. A tejszínhez adjuk a cukrot és habbá verjük. Csinos poharak aljába kanalazunk kevés pudingot, erre szórjuk a sütikockák felét, majd jöhet a meggyes-fahéjas ragu, ismét puding, tetejére sütidarabok kerüljenek. A tejszínhabot a tetejére nyomjuk habzsákból, kakaóval vagy csokireszelékkel megszórjuk.

TIPP: A Szilveszteri partyn is megállja a helyét! Ez esetben a pudinghoz keverhetünk kevés alkoholt, finom hozzá a konyak, a rum pl.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszcsók

Vaníliás-rumos korongok

Citromos kekszek

Kakaós mini Pavlova

Citromos almaraguval

Almás sajttorta Mézivel

Mákos vaníliás kifli

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".