• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karamellás-túrókrémes csokoládétorta

Hozzávalók

egy 20 cm átmérőjű tortakarikához

A tésztához:

  • 180 g vaj
  • 200 g főzőcsokoládé
  • 6 tojás
  • 250 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 5 evőkanál tejföl
  • 240 g liszt
  • 1 csomag sütőpor

A túrókrémhez:

  • 500 g félzsíros túró
  • 3 evőkanál vaníliás joghurt
  • 50 g Koronás Porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A csokoládémázhoz:

  • 150 g étcsokoládé
  • 90 ml habtejszín

Továbbá:

  • 1 üveg karamellkrém vagy dulce de leche

A díszítéshez:

  • Makadámdió, csokoládé praliné, karamellizált aprított mogyoró, pekándió

Elkészítés

A vajat és a csokoládét egy edényben lassan felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csokoládé és a vaj keverékét, majd a tejfölt.

Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A sütőt légkeveréses fokozaton előmelegítjük 170 oC-ra. A tortakarikát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és beleöntjük a tésztát. A középső rácson körülbelül 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!  Kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

A túrókrémhez az összes hozzávalót jól összekeverjük.

A kihűlt tortát egy hosszú kenyérvágó késsel vízszintesen három részre vágjuk.

Egy tortatálra (vagy forgatható tortaállványra) helyezzük. Megkenjük 3 evőkanál karamellkrémmel, és a tetejére vékony réteg túrókrémet teszünk. Rátesszük a második tortaalapot, és ismét megkenjük a karamellkrémmel és a túrókrémmel. Ráhelyezzük az utolsó tortaalapot, és egy spatula segítségével egyenletesen megkenjük a tortát a túrókrémmel. Húzzuk le az oldalán úgy, hogy a karamellkrém egy része átlátszódjon. Hagyjuk a tortát a hűtőben hűlni, amíg a krém meg nem szilárdul.

A csokoládét a habtejszínben lassan felolvasztjuk. Amint megfelelő állagú (nem túl folyós), a csokoládémázat egy kanállal a torta közepére kenjük, és kifelé haladva szétterítjük. Hagyjuk, hogy egy kevés lefolyjon az oldalán.

Amikor a csokoládémáz kezd megszilárdulni, a tortát pekándióval, makadámdióval, karamellizált aprított mogyoróval és csokoládépralinéval díszítjük. Tálalás előtt lehűtjük.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Rumos-narancsos kókusztorta

Marcipános-tojáslikőrös fonott kalács

Tejbegríz­gombóc

Csokis magvas kockák

Csokis mandulás őzgerinc

Pudingos szív túrós tésztából

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".