• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Körteecet

Hozzávalók

  • 3 közepes méretű körte (kb. 650 g)
  • 1 liter víz
  • 30 g Koronás Kristálycukor
  • 2,5 literes üveg

 

Elkészítés

A körtét alaposan megmossuk és megszárítjuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A körtedarabokat héjával, magházával és szárával együtt egy nagy (tiszta és sterilizált!) befőttesüvegbe tesszük.

Hozzáadjuk a cukrot, és hozzáöntjük a vizet, hogy az egészet jól ellepje. Az üveget egy tiszta konyharuhával lefedjük, és az üveg szájánál befőttesgumival rögzítjük.

A körtés ecet hozzávalóit az üvegben két hétig, világos helyen, szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Naponta óvatosan megkeverjük, hogy elkerüljük a penészképződést. Az erjedés hatására a tetején hab képződhet.

Amint enyhe ecetszag érezhető, kibélelünk egy rozsdamentes acél szitát egy gézkendővel, és az ecetes keveréket a szitán keresztül egy tiszta, steril edénybe töltjük, majd hagyjuk jól lecsöpögni. Ismét lezárjuk egy tiszta konyharuhával és egy gumival, és további 4-6 hétig hagyjuk erjedni világos helyen, szobahőmérsékleten. Ezután ismét átöntjük egy tiszta gézkendővel kibélelt szitán. A kész körtés ecetet sterilizált üvegekbe töltjük, és lezárjuk. Hűvös helyen tárolandó.

Tipp: A körte helyett alma vagy málna is használható. Próbálja ki!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szerencsemalacok

Temető puding

Kókuszos marcipánrudak

Vaníliás kávészirup

Szellem habcsók

Vegyes nyári gyümölcsös crumble

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".