• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Körteecet

Hozzávalók

  • 3 közepes méretű körte (kb. 650 g)
  • 1 liter víz
  • 30 g Koronás Kristálycukor
  • 2,5 literes üveg

 

Elkészítés

A körtét alaposan megmossuk és megszárítjuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A körtedarabokat héjával, magházával és szárával együtt egy nagy (tiszta és sterilizált!) befőttesüvegbe tesszük.

Hozzáadjuk a cukrot, és hozzáöntjük a vizet, hogy az egészet jól ellepje. Az üveget egy tiszta konyharuhával lefedjük, és az üveg szájánál befőttesgumival rögzítjük.

A körtés ecet hozzávalóit az üvegben két hétig, világos helyen, szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Naponta óvatosan megkeverjük, hogy elkerüljük a penészképződést. Az erjedés hatására a tetején hab képződhet.

Amint enyhe ecetszag érezhető, kibélelünk egy rozsdamentes acél szitát egy gézkendővel, és az ecetes keveréket a szitán keresztül egy tiszta, steril edénybe töltjük, majd hagyjuk jól lecsöpögni. Ismét lezárjuk egy tiszta konyharuhával és egy gumival, és további 4-6 hétig hagyjuk erjedni világos helyen, szobahőmérsékleten. Ezután ismét átöntjük egy tiszta gézkendővel kibélelt szitán. A kész körtés ecetet sterilizált üvegekbe töltjük, és lezárjuk. Hűvös helyen tárolandó.

Tipp: A körte helyett alma vagy málna is használható. Próbálja ki!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis kókuszszelet

Diós répatorta

Szellem habcsók

Cappuccino­hab meggy­szósszal

Paradicsomos alma chutney

Fügemustár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".