• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kókuszos-mákos halmok

Hozzávalók

Kb. 50 darabhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 290 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 200 g kókuszreszelék
  • 150 g darált mák
  • citromlé
  • 1- csomag vékony ostyalap
  • 200 g marcipánmassza
  • cukormáz a díszítéshez

Elkészítés

A tojásfehérjét verjük  a cukorral kemény habbá.  Adjuk hozzá a mákot, a kókuszreszeléket és a citromlevet, majd gyors mozdulatokkal keverjük össze.

Helyezzük a kerek formákra vágott ostyalapokat a sütőpaírral bélelt tepsire. Kb. 2-3 g marcipándarabkákból formáljunk golyókat, és helyezzük az ostyakorongokra. Közben melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

A fehérje masszát teáskanállal halmozzuk a marcipángolyókra, hogy azokat jól befedje. Kb. 13 perc sütés után hagyjuk őket kihűlni, majd helyezzük légmenetesen lezárt dobozba.

Tipp: A kekszet fehér cukormázzal díszíthetjük.

A kekszek zárt dobozban körülbelül 3-4 hétig elállnak.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Hasselback almás-mandulás sütemény

Meggyes-mogyorós szelet

Citromrolád

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Horgolt mintával

Fahéjas-marcipános szilvás csavart kalács

Sütés nélküli epres zebra torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".