• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kókuszos muffin citromos cukormázzal

Hozzávalók

  • 180 g puha vaj
  • 140 g Koronás kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 200 ml tej
  • 60 g kókuszreszelék
  • 220 g búzaliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipet só

A cukormázhoz:

  • 20 ml citromlé
  • 50 g Koronás Extra Finom Porcukor

A tetejére:

  • 1–2 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés

1. A puha vajat kikeverjük a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet is. A száraz hozzávalókat is összeforgatjuk, majd a két tál tartalmát összekeverjük.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és muffinpapírral béleljük ki a muffinsütő mélyedéseit. Belekanalazzuk a masszát úgy, hogy kb. a mélyedés 2/3-áig érjen, majd sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával teszteljük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

3. A cukormázhoz a citromlevet és az extra finom porcukrot egy tálba mérjük, és simára keverjük. A kihűlt muffin tetejére csorgatjuk a mázat, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

A hozzávalók 12–14 db muffinhoz elegendőek.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Krémsajttal töltött répás muffin

Mandulás-banános muffin

Epres muffin

Csokis-mogyorós muffin

Csokis muffin múmiák

Kókuszos muffin citromos cukormázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".