• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Lekváros bukta

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 2 csipet só
  • 5 dkg olvasztott vaj+ 5 dkg a forgatáshoz, kenéshez
  • (rum, reszelt citromhéj)
  • lekvár a töltelékhez

Elkészítés

A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk és a tojássárgákkal, olvasztott vajjal jól kidolgozzuk a tésztát. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Ezután fél cm vastagra nyújtjuk, és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk a tésztát, majd 1 teáskanál lekvárral betöltjük. A buktákat olvasztott vajba forgatás után a tepsibe helyezzük. Fél órát még kelesztjük, majd a maradék olvasztott vajhoz kevés tejet keverünk és lekenjük a buktákat. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp: a tésztát ízesíthetjük egy kis rummal és/vagy reszelt citromhéjjal is.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Túrós-grízes palacsinta

Cseresznyés-mandulás pite

Pisztáciás kuglóf

Lekváros bukta

Pudingos szív túrós tésztából

Csokis mandulás őzgerinc

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".