• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Lekváros linzer kockák

Hozzávalók

Egy 47 x 39 cm-es tepsihez:

  • 250 g hideg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 250 g liszt
  • 150 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 200 g őrölt mandula
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só

A töltelékhez, díszítéshez:

  • 400 g ribizlilekvár (vagy egyéb lekvár)
  • 1 ek rum
  • Porcukor Malom

Elkészítés

A vajat daraboljuk fel, majd kézzel, gyors mozdulatokkal gyúrjuk omlós tésztává az egész tojással, a tojássárgájával és a száraz hozzávalókkal együtt. A tészta 2/3-át kinyújtjuk a sütőpapírral bélelt tepsi aljára, egészen a sarkokig. A ribizli (vagy egyéb) lekvárt és a rumot simára keverjük, és egyenletesen elosztjuk az omlós tésztán. A maradék tésztát vékonyra nyújtuk egy deszkán, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat átlósan ráhelyezzük a lekváros tésztára. Középső rácson, 160  °C- ra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni és vágjuk csíkokra. Porcukorral díszíthetjük.

A süti egy dobozban, megfelelően lezárva, akár három hétig eláll (ha hagyják :))

Tipp: Ha a tészta túl meleg és omlós lesz feldolgozás közben, adjunk hozzá 1-2 evőkanál jéghideg vizet.

 

 

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vaníliás-rumos korongok

Barackos lepény

Aranygaluska

Szőlős, boros sült palacsinta

Almás-diós falatok

Nyári sárgabarackos panettone

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".