• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mandulás tallér csokival

Hozzávalók

  • 170 g puha vaj
  • 150 g Barna Nád Kristálycukor
  • 3–4 evőkanál tej
  • 360 g búzaliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi só
  • 100 g darált mandula

A tetejére:

  • 100-150 g étcsokoládé
     

Elkészítés

A puha vajat habosra keverjük a Barna Nád Kristálycukorral, közben hozzáadjuk a tejet is.  Egy másik tálban összeforgatjuk a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan a vajast keverékhez adjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A masszából gombócokat formázunk, a tepsire tesszük, és tenyérrel kilapítjuk őket. 12 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt kekszeket megfordítjuk, és étcsokoládéval vonjuk be. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni a csokit.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Horgolt mintával

Kandiscukros aprósütemény

Churros-spanyol fánk

Szilvás-barackos galette

Marcipános-tojáslikőrös fonott kalács

Fűszeres keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".