• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Málnás-pisztáciás koszorú

Hozzávalók

  • 225 ml tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • 80 g Koronás Porcukor
  • 1 tojás
  • 500 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 150 g málnalekvár
  • 1 tojás a kenéshez

Máz:

  • 150 g Koronás Porcukor
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 50 g pisztácia, apróra vágva a díszítéshez

Elkészítés

Meglangyosítjuk a tejet. Hozzáadjuk az élesztőt, és elkeverjük.

Az összes száraz hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és összekeverjük.

Fokozatosan hozzáadjuk a tej/élesztő keveréket - a hozzávalókat keverőgéppel (tésztakampóval) összegyúrjuk. Ha minden egynemű tésztává gyúródott, a kezünkkel is átgyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen legalább 30 percig kelni hagyjuk.

Amikor a tészta térfogata megduplázódott, lisztezett felületen nagy négyzet alakúra nyújtjuk, és megkenjük a lekvárral. A hosszabb oldalánál szorosan feltekerjük. Az illesztéssel lefelé fordítva, éles késsel hosszában kettévágjuk a tésztatekercset. A két szálat összetekerjük, hogy koszorút formáljon, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük - a végeket összecsavarjuk. Lefedjük, és további 30 percig kelni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel. A koszorút körülbelül 50 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.

A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, és a kihűlt koszorúra csorgatjuk. Megszórjuk pisztáciával.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Almarózsa

Házi túrós pite

Narancsos kuglóf

Leveles karácsonyfa

Gesztenyés fehércsoki-szalámi

Bodzás-epres palacsinta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".