• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Szilvalekváros- mogyorós csavart süti

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 7 dkg Koronás kristálycukor
  • 2-3 ek szilvalekvár
  • 5 dkg darabolt mogyoró
  • 1 tojássárgája
  • 2-3 ek jégcukor

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, lágy vajat. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és a liszthez keverjük. Összedolgozzuk a tejes élesztővel és kidagasztjuk. Meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk és fél cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a szilvalekvárral, megszórjuk a tészta felét mogyoróval. Ráhajtjuk a tészta másik felét, a szélét összenyomkodjuk. Csíkokat vágunk belőle, összetekerjük csiga alakban. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket. Tojássárgával lekenjük, jégcukorral megszórjuk és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Meggyes rácsos

Tojáslikőrős mákos kuglóf

Túrós áfonyás zsemik

Barack­lekváros-csokis babka

Diós márvány

Citromos-málnás pite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".