• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mandulás keksz aszalt meggyel

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg aszalt meggy
  • 5 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A vajat a cukorral habosra keverjük. A lisztet az őrölt mandulával, a meggyel és a fahéjjal összekeverjük. A tojást a felhabosított vajhoz adjuk, majd a lisztes keveréket is. Összeállítjuk a tésztát. Vizes kézzel diónyi golyókat csípünk a tésztából, majd tenyerünkkel ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 percig sütjük. A kihűlt kekszek fém dobozban hetekig eltarthatóak.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Amerikai fekete-fehér sütemény

Mogyoróvajas keksz

Kókuszos harangok

Gluténmentes (GM) chia keksz

Málnás-zabpelyhes keksz

Vaníliás csillag glazúrral

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".