• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Ropogós chiás, cseresznyés keksz

Hozzávalók

  • 4 dkg chia mag
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg darált mandula
  • 4 evőkanál Barna Nád Kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 5 dkg aszalt cseresznye
  • 3 dkg durvára vágott földimogyoró
  • 10 dkg zabpehely (gluténmentes is lehet)
  • 14 dkg tojásfehérje
  • fél dl napraforgó olaj
  • csipet só
  • 5 dkg csokoládé a mártáshoz

Elkészítés

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, a cseresznyét aprítjuk. Hozzáadjuk az olajat és a fehérjét, összeállítjuk a tésztát. 5 percig pihentetjük, hogy a zab és a chia kicsit megduzzadjon. Nedves kézzel golyókat formázunk, majd ellapítjuk tenyereink között. Sütőpapírra téve, 180 fokos sütőben 15 perc alatt kisütjük a kekszeket. A csokit megolvasztjuk és félig megmártjuk benne a kekszeket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mandulás-kakaós huszárcsók

Kókuszos-áfonyás keksz

Túrós nyuszikekszek

Ropogós chiás, cseresznyés keksz

Narancsos-csokidarabos keksz

Klasszikus vaníliás karika

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".