• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Ropogós chiás, cseresznyés keksz

Hozzávalók

  • 4 dkg chia mag
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg darált mandula
  • 4 evőkanál Barna Nád Kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 5 dkg aszalt cseresznye
  • 3 dkg durvára vágott földimogyoró
  • 10 dkg zabpehely (gluténmentes is lehet)
  • 14 dkg tojásfehérje
  • fél dl napraforgó olaj
  • csipet só
  • 5 dkg csokoládé a mártáshoz

Elkészítés

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, a cseresznyét aprítjuk. Hozzáadjuk az olajat és a fehérjét, összeállítjuk a tésztát. 5 percig pihentetjük, hogy a zab és a chia kicsit megduzzadjon. Nedves kézzel golyókat formázunk, majd ellapítjuk tenyereink között. Sütőpapírra téve, 180 fokos sütőben 15 perc alatt kisütjük a kekszeket. A csokit megolvasztjuk és félig megmártjuk benne a kekszeket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mákos vaníliás kifli

Ropogós chiás, cseresznyés keksz

Aszalt áfonyás keksz narancsos cukormázzal

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Horgolt mintával

Kerek rácsos keksz

vegán variációban is

Mandulás keksz aszalt meggyel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".