• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Zabpelyhes linzer

Hozzávalók

  • 30 dkg zabpehely
  • 10 dkg búzaliszt
  • 15 dkg Koronás Kristálycukor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipetnyi só
  • 22 dkg vaj

Elkészítés

Öntsük a zabpelyhet egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd kapcsoljuk be és zúzzuk finomra. Ha nincs gyorsvágó gépünk, daráljuk meg kávédarálón, vagy vásároljunk zabpehely lisztet. Ha már a pelyhek kisebb darabokra törtek, tegyük hozzá a kisebb darabokra felvágott vajat, sót, cukrot és a liszttel összekevert szódabikarbónát. Jól dolgozzuk össze, majd öntsük az egészet egy lisztezett deszkára. Gyúrjuk át jól, hogy sima tésztát kapjunk, és utána tegyük a hűtőbe fél órára. Nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, majd szúrjuk ki különböző alakú kiszúrókkal. Én a kocka alakzatot fém teatartó segítségével készítettem. Tegyük egymás mellé sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 150 fokon süssük 15–20 perc alatt pirosra. Ha elkészült, szedjük át egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. Fém vagy üvegedénybe téve szép dísze is lehet konyhánknak, de benne sokáig el is tartható.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszcsók

Szilvalekváros linzerkarika

Sütőtökös zabkeksz

Narancsos-csokidarabos keksz

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Lime-os keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".