• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Meggy chutney

Hozzávalók

Adagok / töltési mennyiség: 8 pohár x 145 ml

  • 1 kg meggy
  • 1 nagy fehér hagyma
  • 50 ml növényi olaj
  • 240 g Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 120 ml almaecet
  • 2 evőkanál oregánó
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 70 ml vörösbor (vagy vörös szőlőlé)

Elkészítés

A meggyet megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük.

A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és a felhevített olajban áttetszőre pirítjuk.

Hozzáadjuk a cukrot, és keverés közben karamellizáljuk. Meglocsoljuk az ecettel. Hozzáadjuk a meggyet, az oregánót és a frissen őrölt borsot, majd jól összekeverjük.

Közepes lángon, időnként megkeverve kb. 40 percig pároljuk, amíg a keverék besűrűsödik.

Nem sokkal a főzési idő vége előtt belekeverjük a vörösbort, és borssal fűszerezzük.

Még forrón, sterilizált üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és fogyasztás előtt egy-két hétig állni hagyjuk.

Tippek:

A chutney remekül illik kemény sajtokhoz, kéksajtokhoz és vadételekhez.

A chutney hűvös helyen tárolva több hétig is eláll. Ha az üvegek pasztőrözve vannak, hűvös, sötét helyen tárolva a chutney akár egy évig is eltartható.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mákos-diós smarni

Édes&sós toffie shake

Fűszeres cukorszirup

Forró italokhoz

Frissítő gyümölcs shake

Kókuszos mangós rolád

Mogyorókrémes habcsók

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".