• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Mákos-diós smarni

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 150 g tejföl
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g liszt
  • 30 g darált mák
  • 30 g darált dió
  • 30 g vaj
  • 40 g Koronás Porcukor
  • dió, porcukor, lekvár a tálaláshoz

Elkészítés

A mákos-mogyorós morzsához a tojást a tejföllel és a kristálycukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a mákot és a mogyorót, majd habverővel elkeverjük. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a vaj felét, hozzáadjuk a keveréket, és körülbelül 3 percig sütjük. Fordítsuk meg egyszer, és azonnal daraboljuk fel falapáttal. Adjuk hozzá a maradék vajat és szórjuk meg porcukorral. Süssük még 5 percig, hogy a cukor karamellizálódjon. Végül szórjuk meg porcukorral, és kínáljunk hozzá lekvárt.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Házi túrós pite

Mákos vaníliás kifli

Áfonyás-ananászos répakocka

Sósmogyorós karamellpite

Gofri mangópürével

Barackos-túrós lepény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".