• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Meggyes sütemény fahéjas morzsával

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 75 g Barna Nád Kristálycukor
  • 120 ml étolaj
  • 350 g natúr joghurt
  • 300 g búzaliszt
  • 1 tasak (12 g) sütőpor
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só

A tetejére:

  • kb. 300 g meggy (befőtt lecsepegtetve)
  • 70 g Barna Nád Kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20x30 cm-es magas falú tepsit. A meggyet lecsepegtetjük, a tetejére szánt Barna Nád Kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.  A tojásokat habosra keverjük a Barna Nád Kristálycukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, és végül a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Simára keverjük, és a masszát a tepsibe simítjuk. A tészta tetejét sűrűn kirakjuk a meggyel, és megszórjuk a fahéjas Barna Nád Kristálycukorral. 25–30 percig sütjük, tűpróbával teszteljük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Zeppole, olasz túrófánk

Sütőtökös-banános sütemény karamellel

Szőlős-csokis gyümölcskenyér

Szilvás gombóc

Narancsos kuglóf

Diós-szilvás kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".