• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres-habos szendvicsek

Hozzávalók

  • 12,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipetnyi só
  • 12 dkg Koronás Porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál eperdzsem
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg eper

Elkészítés

Szitáljuk a lisztet egy tálba, szórjuk bele a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és az egész tojásokat. Pár percig elektromos keverővel keverjük simára. Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel kis kerek formákat, majd kanalazzunk bele a tésztából. Forró sütőben (hőlégkeveréses) süssük 160 fokon 10–15 percig. Az elkészült tésztalapokat szedjük ki a sütőformából, és hagyjuk kihűlni. Kenjünk meg dzsemmel egy darab tésztalapot, majd kanalazzunk rá a keményre felvert tejszínből, tetejére tegyünk felszeletelt eperszemeket, majd ismét egy tésztalapot. Tejszínhabbal borítsuk be, és halmozzunk rá az eperszemekből.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Barackos korongok

Epermisu

Almás-diós crumble

Banánkenyér

Lisztmentes muffin

Panforte, olasz csokoládés sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".