• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mesekeksz

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 250 g Barna Nád Kristálycukor
  • 200 g hideg vaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ¾ csomag sütőpor
  • 6 tk fahéj
  • 2 tk őrölt kardamon
  • ½ tk őrölt szegfúszeg
  • 1  kg őrölt gyömbér
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • (vagy 7-8 tk mézeskalács fűszerkeverék)

Elkészítés

A lisztet, a barna nád kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a fűszereket egy tálban összekeverjük. A vajat apró darabokra vágjuk, és elmorzsoljuk benne. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, és a többi hozzávalóval gyorsan, sima tésztává gyúrjuk.

A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük, de legjobb egy éjszakát pihentetni, hogy a fűszerek összeérjenek.

A tésztát lisztezett munkalapon kb 4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a formákat. Ha karácsonyfadíszként szeretnénk használni a kekszeket, akkor szúrjunk lyukakat a formák tetejére.

Előmelegített sütőben kb 10-13 percig süssük a kekszeket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés borsmenta torta

Baracklekváros golyók cukormázzal

Húsvéti fészkek

Spekulatius-praliné

kétféle bevonattal

Céklás fészek

Csillaglinzer

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".