• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mézeskalács illatú sárgabarack­dzsem

Hozzávalók

  • 1 kg sárgabarack
  • 5 szem kardamon
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 2 db csillagánizs
  • 1 kávéskanál szegfűbors
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 rúd fahéj
  • 50 dkg Koronás Befőzőcukor 2:1

Elkészítés

A sárgabarackot kimagozzuk, és héjastul négyfelé vágjuk. A kardamomot mozsárban összezúzzuk, a gyömbért megpucoljuk és karikákra vágjuk, majd a többi fűszerrel (a fahéjat kivéve) együtt egy zárható teaszűrőbe vagy egy sűrű szövésű hálós textilbe csomagoljuk. Feltesszük főni a barackot a fűszerekkel, a citromlével és a fahéjjal. Puhára főzzük a gyümölcsöt. Kivesszük belőle a fűszereket, és a befőzőcukorral 10 perc alatt besűrítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Zöldalmás málnalekvár

Réteges lekvár

Tökös almalekvár

Sütőben sült szilvalekvár

Feketeszeder-lekvár

Szilvalekvár áfonyával

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".