Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok / töltelékmennyiség: kb. 1200 ml (6 pohár x 200 ml)
Elkészítési idő: 15 perc
A tököt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és kockákra vágva az almalében puhára pároljuk. Botmixerrel pürésítjük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és finom reszelőn át a sütőtökpürére reszeljük. Jól összekeverjük a cukorral és a citromlével, és hozzáadjuk a fahéjrudat.
Kevergetve felforraljuk, és 4 percig bugyogtatjuk. Zselésedési tesztet végzünk.
Kivesszük a fahéjrudat. A lekvárt az előkészített üvegekbe öntjük, és jól lezárjuk.
Tipp:
A fűszeres íz érdekében adjunk a lekvárhoz egy csillagánizst és 2 szegfűszeget.
Ha a fűszereket a lekvár áttöltése előtt kivesszük az edényből, folyó víz alatt jól leöblítve, konyhai papírtörtlőre helyezve megszáradnak, és újra felhasználhatjuk őket.
A lekvár nagyon finom fehér kenyérrel és sajttal. Ha egyszer a barátok étkezőasztalára kerül, mindenki szeretné majd megkóstolni!
Recept nyomtatás vagy megosztás