• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mogyorós-banános habcsóktorta

Hozzávalók

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg Koronás Kristálycukor
  • csipet só
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál ecet
  • 2,5 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál Koronás Porcukor
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 2 banán
  • 5 dkg mogyoró
  • kevés karamellkrém/olvasztott csoki a díszítéshez

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a végén a keményítőt és kemény, vágható habbá verjük. Legvégül beleforgatjuk a kakaóport és az ecetet, nem kell teljesen, szép ha cirmos marad. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kenjük a habot és a sütőbe tesszük. 150 fokra mérsékeljük a hőfokot és 75 percig sütjük a tortát. Fakanállal kitámasztott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt a mascarponéval és a porcukorral kemény habbá verjük, a végén forgatjuk bele a mogyorókrémet. A kihűlt tortára kenjük. Banánt karikázunk a tetejére. A mogyorót megpirítjuk száraz serpenyőben, durvára vágjuk és a tortára szórjuk. Karamellkrémmel/olvasztott csokival megcsíkozzuk a tortát, így tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Írkávés sajttorta

Diós-baracklekváros csigatorta

Gesztenyekrémes-meggyes torta

Sokmagos répatorta

Húsvéti fészkek

Marcipános-diós-szilvás csigatorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".