• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mogyorós keksz lekvárral

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 17 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg durvára vágott mogyoró
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 3 ek sárgabarack lekvár

Elkészítés

A nádcukrot a vajjal robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sütőport, sót, lisztet, zabpelyhet, durvára vágott mogyorót. Összegyúrjuk, nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, a golyó közepébe kisebb mélyedést nyomunk az ujjunkkal. A szélére benyomkodunk 4 mogyorót. A közepébe lekvárt adagolunk. Sütőpapírral sütőlemezre ültetjük őket, egymástól távolabb, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Aszalt áfonyás keksz narancsos cukormázzal

Színes-csokis keksz

Spekulatius-praliné

kétféle bevonattal

Florentin keksz

Kókuszos-csokis keksz

Klasszikus vaníliás karika

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".