• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Narancsos kalács

Hozzávalók

  • 1 közepes kezeletlen narancs
  • 2 tojás
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • csipet só
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • 2-3 ek jégcukor

 

Elkészítés

A narancsot megmossuk és a héját lereszeljük. Megpucoljuk és a gerezdekről fehér hártyát leszedjük, majd összeturmixoljuk, és szűrőn átnyomjuk. Hozzákeverjük a felvert tojásokat és a langyos tejet. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a reszelt narancshéjat. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, három rudat sodrunk belőle, amit összefonunk. Tojásssárgájával lekenjük, megszórjuk jégcukorral. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Lekvárral, vajjal vagy magában kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Olajban sült perec

Kurkumával, gyömbérrel

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Csokis magvas kockák

Citromos pite fánk

a sütőből

Diós-nugátos kekszek

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".