• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Mandulás falatok

Hozzávalók

  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg mandulaliszt/darált mandula
  • 8 dkg Koronás Porcukor
  • 18 dkg tojásfehérje
  • csipet só
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál mandulaforgács

Elkészítés

A vajat egy világos aljú kis lábasban megbarnítjuk. Ez azt jelenti, hogy alacsony lángon felolvasztjuk, majd addig főzzük, néha-néha megkeverve, hogy az alján apró karamellizált darabok váljanak ki. Ekkor félretesszük és kihűtjük.

A tojásfehérjéket csipet sóval keményre habbá verjük. A lisztet, mandulalisztet, porcukrot rászórjuk, majd rácsorgatjuk a mézet és a kihűlt vajat. Óvatosan habverővel összekeverjük, szilikonos formába szedjük, a tetejére mandulaforgácsot szórunk és 180 fokos sütőben 20–22 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos marcipánrudak

Bundás kalács sós karamell­szósszal

Epres reszelt túrós

Csokifészek tojásokkal

Erdei gyümölcsös-mandulás pite

Karácsonyi karamelles, fehércsokis piskótatekercs

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".