• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés cseresznyés sütemény

Hozzávalók

20x30 cm-es sütőforma

A tésztához:

  • 3 tojás (M)
  • 125 g Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 120 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 125 g habtejszín
  • 50 g olaj
  • 4 g sütőpor
  • 2 g fahéj
  • 2 g só

A cseresznyés töltelékhez:

  • 300 g magozott cseresznyebefőtt
  • 150 g cseresznyebefőtt lé
  • 25 g citromlé
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 15 g étkezési keményítő
  • 1 g csillagánizs
  • Egy darabka citromhéj

A tejszínes-csokoládé ganache-hoz:

  • 300 g habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 2 g zselatin
  • 10 g víz
  • 1/2 vaníliarúd

A csokoládémázhoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 25 g olívaolaj

A díszítéshez:

  • Néhány szem cseresznyebefőtt

Elkészítés

A lisztet, a kakaót, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót szárazon összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a habtejszínt és az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük, majd papírral bélelt tepsibe öntjük, és 170°C-on kb. 12-15 percig sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbát végzünk, teljesen száraznak kell lennie. Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

A cseresznyés töltelék valamennyi hozzávalóját egy edénybe tesszük, és állandóan kevergetve felforraljuk. Kb. 1 percig főzzük, majd a forró tölteléket az elkészült piskótára kenjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínes-csokoládé ganache-hoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk, és felhasználás előtt kissé kinyomkodjuk. 150 g habtejszínt és a vaníliarúd kikapart belsejét felforraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott zselatint és a csokoládét, és simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék habtejszínt, és botmixerrel elkeverjük. A keveréket legalább 8 órán át hűtőben állni hagyjuk, majd óvatosan felverjük kemény, dús krémmé.

Először a cseresznyés tölteléket öntjük az előkészített alapra, majd rásimítjuk a ganache-t.

A csokoládét és az olajat állandóan kevergetve vízgőzben felolvasztjuk, majd ráöntjük a ganache rétegre, és elsimítjuk. Hagyjuk jól kihűlni, majd meleg késsel szeletekre vágjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Hot Cross Bun

Kakaós croissant

fahéjjal és nádcukorral

Datolyás-diós keksz

Pudingos szív túrós tésztából

Almás-mogyorós kekszgolyó

Áfonyás mákos levendulás torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".