• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Nyári kókuszos cupcake

Hozzávalók

12 cupcake-hez

A muffin tésztához:

  • 120 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 140 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 g kókuszreszelék
  • 50 ml semleges növényi olaj
  • 50 ml tej
  • 50 ml szénsavas ásványvíz
  • 1 üveg meggy vagy cseresznye

A krémsajtos frostinghoz:

  • 100 g puha vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 175 g krémsajt (szobahőmérsékletű)
  • piros ételfesték

Egyéb:

  • csokireszelék vagy csokicseppek
  • zöld muffinpapír
     

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alsó-felső sütés). Muffin tepsit kibéleljük papírkapszlikkal.

A sütőcukrot, sót és tojásokat habosra verjük. A lisztet, sütőport és kókuszreszeléket összekeverjük. A száraz hozzávalókat, tejet, olajat és ásványvizet óvatosan a tojásos keverékhez forgatjuk. A tésztát a kapszlik kétharmadáig töltjük, majd mindegyikbe 3-3 meggyet nyomunk.

A cupcake-eket előmelegített sütőben kb. 17-20 percig sütjük. Tűpróbát végzünk. A kapszlikat kivesszük a tepsiből, és rácsra helyezve kihűtjük.

A frostinghoz a puha vajat krémesre keverjük, a porcukrot apránként hozzáadjuk, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a vanília kivonatot. Egy kisebb tálban kézzel simára keverjük a krémsajtot és az ételfestéket. A vajkrém egyharmadát összekeverjük a krémsajtos keverékkel, majd visszaöntjük a maradék vajhoz és alaposan, kb. 10 másodpercig keverjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a kihűlt cupcake-ekre nyomjuk. Csokicseppekkel díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonyás mákos levendulás torta

Sósmogyoró-szelet

Szerencsemalacok

Vaníliás csillag glazúrral

Éclair csokikrémmel

Vaníliás kifli

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".