
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
12 cupcake-hez
A muffin tésztához:
A krémsajtos frostinghoz:
Egyéb:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alsó-felső sütés). Muffin tepsit kibéleljük papírkapszlikkal.
A sütőcukrot, sót és tojásokat habosra verjük. A lisztet, sütőport és kókuszreszeléket összekeverjük. A száraz hozzávalókat, tejet, olajat és ásványvizet óvatosan a tojásos keverékhez forgatjuk. A tésztát a kapszlik kétharmadáig töltjük, majd mindegyikbe 3-3 meggyet nyomunk.
A cupcake-eket előmelegített sütőben kb. 17-20 percig sütjük. Tűpróbát végzünk. A kapszlikat kivesszük a tepsiből, és rácsra helyezve kihűtjük.
A frostinghoz a puha vajat krémesre keverjük, a porcukrot apránként hozzáadjuk, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a vanília kivonatot. Egy kisebb tálban kézzel simára keverjük a krémsajtot és az ételfestéket. A vajkrém egyharmadát összekeverjük a krémsajtos keverékkel, majd visszaöntjük a maradék vajhoz és alaposan, kb. 10 másodpercig keverjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a kihűlt cupcake-ekre nyomjuk. Csokicseppekkel díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás