• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Nyári sárgabarackos panettone

Hozzávalók

A tésztához:

  • kb. 100 ml langyos tej
  • 1 kocka élesztő
  • 700 g finomliszt
  • 250 ml joghurt
  • 140 g Koronás Kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 150 g puha vaj
  • 1 kezeletlen citrom (csak a lereszelt héja)
  • 200 g citronát (kandírozott citromhéj)
  • 50 g kandírozott gyömbér, apró kockákra vágva
  • 100 g puha aszalt sárgabarack, apróra vágva

Elkészítés

Előkészületek:

A 10-14 centiméter átmérőjű, agyag virágcserepeket egy-két órára beáztatjuk, hogy ne repedjenek meg sütés közben (meglepően hőállóak). A cserepeket lecsöpögtetjük, és kibéleljük sütőpapírral, először egy kis kerek sablont kivágva az alaphoz.

A grillezés előkészítésekor ügyeljünk arra, hogy a sütőfelületet „elválasszuk" a grillrácstól, mert még indirekt grillezés esetén is túl sok hő jut a sütemény aljához, és elszenesedik. Az edényeket fejjel lefelé fordított alumínium tálcákra helyezzük, de a rácsra helyezett téglákkal is nagyon jól működik. Tegyünk egy tál vizet is a grillsütőbe, hogy a hő még enyhébb legyen.

A tésztához

A langyos tejből, az élesztőből és egy marék lisztből előtésztát készítünk. Ehhez a hozzávalókat habverővel simára keverjük, egy kicsit megszórjuk liszttel, és egy ruhával letakarjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg a térfogata megduplázódik.

Ezután ezt a tésztát az összes többi hozzávalóval összekeverjük, és jól összegyúrjuk (lehetőleg konyhai robotgéppel), amíg a tészta el nem válik a táltól. A tésztának ezután legalább fél órát kell pihennie, mielőtt a virágcserepekbe tölthetjük.

A cserepeket csak kétharmadik töltsük meg, mert a tészta jelentősen megemelkedik. A grillt kb. 170-190 °C-ra előmelegítjük, a sütési idő a formák méretétől függően általában 40-50 perc. A panettone akkor van kész, ha jól megduzzadt, szép színt kapott és átmegy a tűpróbán. Ehhez szúrjuk meg a süteményt mélyen egy vékony hústűvel, majd húzzuk ki. Amikor már nem ragad rá a tészta, a panettone készen van.

Tipp: Ha a cserepet egy szalaggal vagy fonallal átkötjük, remek ajándék lehet!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Erdei gyümölcsös-mandulás pite

Céklás teasütemény

Mogyorókrémes habcsók

Málnás sütemény

Kókuszos-mákos halmok

Vörös áfonyás fordított sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".