• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Nyári pavlova

Hozzávalók

Hozzávalók az eperraguhoz:

  • 200 g friss eper
  • 70 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 citrom

Hozzávalók a habcsókhoz:

  • 125 ml tojásfehérje
  • 300 g Koronás porcukor
  • 50 g víz
  • 50 g pörkölt szeletelt mandula

Összetevők a krémhez a tetejére

  • 2,5 dl habtejszín
  • 300 g mascarpone
  • 2 tojássárgája
  • 100 g Koronás porcukor

Elkészítés

Az epret megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd a cukorral és a citromlével 1 órán át marináljuk, végül egy tálra helyezett szitán át lecsepegtetjük. A gyümölcslevet és a kristálycukrot felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, és besűrítjük.

A tojásfehérjét felverjük 100 g porcukorral. A maradék cukrot a vízzel addig forraljuk, amíg bugyogni kezd. Használjunk egy dróthurkot, pl. a habverő nyelének a végét, hogy teszteljük mikor megfelelő a cukor állaga: mártsuk a hurkot a forró cukorba, és óvatosan fújjuk ki (mint a szappanbuborékokat). Amikor már szép buborékok képződnek, a forró cukrot állandó keverés mellett a felvert tojásfehérjéhez keverjük. A keveréket néhány percig hűtjük, majd egy díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük.

Egy pohár segítségével kis köröket rajzolunk a sütőpapírra, és megfordítjuk a lapot. A jelöléseknek továbbra is láthatónak kell lenniük.

A körökbe nyomjuk a habcsók keveréket, majd körös-körül a szélekre kis golyókat nyomunk. Megszórjuk a mandulapehellyel, és 140 °C-ra előmelegített grillsütőben téglákra téve sütjük (lásd alább). 30-40 perc múlva kivesszük (ha azt szeretnénk, hogy a habcsók belülről puha legyen, akkor még hamarabb), és hagyjuk kihűlni.

A krémhez felverjük a tejszínt. A két tojássárgáját és 20 gramm cukrot forró vízfürdőn (ideális 65 °C) addig keverjük, amíg krémes nem lesz. A tojássárgáját, a mascarponét és a maradék porcukrot a krémhez keverjük.

A pavlovákat megtöltjük a krémmel, vagy a tetejére kenjük, és a bogyósgyümölcsös raguval tálaljuk.

Tudnivalók a grillen készült édes receptekről:

Édes receptjeinket kifejezetten a grillhez igazítottuk, alaposan teszteltük, ugyanilyen alaposan kóstoltuk és lépésről lépésre optimalizáltuk.

Különleges kiegészítőként téglákra van szükségünk. Ezeket a grillbe helyezve a tepsit megemeljük, így az közelebb kerül a grill fedeléhez, ezáltal több felső hő jut a süteményhez. És ezzel a tepsit az alsó rácstól is elválasztjuk. Ha ez nem történik meg, akkor az öntöttvas grillrács jó hővezető képessége miatt intenzív alsó hő keletkezhet, és így a sütemény alja elszenesedhet. De akár egy egyszerű alumínium pohár is megfelelő lehet erre a célra.

Ezt a felépítményt a grillben alaposan előmelegítjük a kívánt sütési hőmérsékletre, amit a fedélen lévő hőmérőn tudunk leolvasni. De esetleg még egy szondás vezeték nélküli hőmérővel is pontosíthatunk a sütési szinten, hogy még megbízhatóbb értékeket kapjunk. Ha a köveket közvetlenül a sütés előtt tesszük a grillre, akkor azok sok hőt elnyelnek abból, amire a süteménynek szüksége van, ami rontja a hőmérséklet egyenletességét. Az olyan kényes projekteknél, mint a szuflé vagy a habcsók, ez visszafelé sülhet el.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Karácsonyi koszorú

Kókuszcsók

Rusztikus-málnás sajtkrémpite

Duplabogyós-tejpite

Fehér­csokoládés brownie

Panettone

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".