• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Nyuszi torta

Hozzávalók

28 cm-es tortaformához

  • 4 tojás
  • 350 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 250 g tejföl
  • 250 g joghurt
  • 250 ml olaj
  • 330 g liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 240 g darált dió vagy mandula
  • 4 ek rum
  • 2 tk fahéj

A krémhez

  • 250 g túró
  • 250 g natúr krémsajt
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 60 g joghurt

A dekorációhoz

  • ca. 130 g kókuszreszelék
  • cukorgyöngy, csokoládé reszelék a szemhez és orrhoz

Elkészítés

A tojásokat a cukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az olajat, a tejfölt, a joghurtot és a rumot. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a dióval, majd óvatosan forgassuk bele a tojásos keverékbe. Öntsük a tésztát a kapcsos tortaformába, és süssük  előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 60-65 percig (160-170 fokon).

A krémhez keverjük össze jól a túrót, a krémsajtot, a joghurtot és a porcukrot.

Vágjuk a tortalapot a kép szerint két részre, és kenjük meg az egyik felét krémmel, majd illesszük hozzá a másik felét. (Ha a tészta sütés közben felfelé ível, a tetejét igazítsuk ki egyenesre.) Helyezzük a tortát egy sütőpapír csíkra. Készítsünk a fül számára bevágást késsel, majd kenjük meg a tortát a krémmel, de ne simítsuk el teljesen! A prémes megjelenés érdekében szórjuk meg a nyulat kókuszreszelékkel. Cukorgyöngyből készítsün orrot, és csokidarabokból szemeket. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Húsvéti mazsolás kenyér

Krémsajttal töltött répás muffin

Céklás-banános muffin rózsaszín cukormázzal

Kalács

Pisztáciával és mandulával

Tojásdíszek

Epres-csokis kalácspuding

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".