• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Őszibarack­dzsem levendulával

Hozzávalók

  • 1 kg őszibarack
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 1 db egész citrom
  • 1 teáskanál levendulavirág

Elkészítés

A barackokat meghámozzuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a magjukat, és apró kockákra daraboljuk. Hozzáadjuk a megmosott, negyedekre vágott, magnélküli citrom levét, összekeverjük a befőzőcukorral, és fél órán át állni hagyjuk. A gyümölcsmasszát egyszer felforraljuk, majd tűzről levéve összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a citromszeleteket, és további 6–8 percig főzzük. A citromszeleteket kivesszük, hozzáadjuk a levendulavirágot, és még egyszer felforraljuk. Forrón az üvegekbe töltjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Erdeigyümölcs-lekvár / Rote Grütze lekvár

Cseresznye­lekvár bodza­virággal

Töklekvár almával, naranccsal

Őszibarack­dzsem levendulával

Homoktövis­lekvár

Rebarbara­lekvár nektarinnal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".