• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Amerikai fánk cukormázzal

Hozzávalók

  • 200 ml langyos tej
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 25 g friss élesztő
  • 500 g búzaliszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 db tojás
  • 100 g puha vaj
  • olaj a sütéshez

A mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 150 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • pár csepp citromlé
  • pár csepp víz
  • étcsokoládé
  • ételfesték

Elkészítés

A langyos tejbe beleszórunk 1 teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot és a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztős keveréket. A tojásokat is hozzáadjuk, majd kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük. Közben fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat is. Akkor jó, ha puha és jól gyúrható a tészta, és nem ragacsos. Lefedve egy óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a megkelt tésztát, és kb. 7-8 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk, közepét egy kb. 1,5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd kis pihentetés után újra nyújtjuk, szaggatjuk.  Ha kész, letakarva újabb 30 percig kelesztjük. Nagyobb lábasban olajat hevítünk (kb. 3 cm mély legyen), és közepes lángon kisütjük benne a fánkokat. Oldalanként kb. 1 perc alatt aranybarnára sül. Lecsepegtetjük, majd ízlés szerint díszítjük. A cukormázhoz egy tálban néhány mozdulattal lazán elkeverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az extra finom porcukrot, elkeverjük, majd kézi mixer habverőjével néhány perc alatt kikeverjük, közben hozzáadunk 1–2 csepp citromlevet is.  Ha túl sűrű, adunk hozzá pár csepp vizet, ha túl híg, akkor apránként növeljük a porcukor mennyiségét. A langyosra hűlt fánkot megmártjuk a cukormázban, majd olvasztott csokival csíkozzuk, és dermedni hagyjuk. A cukormázat ételfestékkel színezhetjük is, és nagyon finom az olvasztott csokiba mártott fánk is.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Lekváros csigák

Farsangi brownie

Mogyoróvajas szaloncukor

Cseresznyés-mandulás pite

Mogyoróvajas kókuszgolyók

Barackos-túrós lepény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".