Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A mázhoz:
A langyos tejbe beleszórunk 1 teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot és a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztős keveréket. A tojásokat is hozzáadjuk, majd kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük. Közben fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat is. Akkor jó, ha puha és jól gyúrható a tészta, és nem ragacsos. Lefedve egy óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a megkelt tésztát, és kb. 7-8 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk, közepét egy kb. 1,5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd kis pihentetés után újra nyújtjuk, szaggatjuk. Ha kész, letakarva újabb 30 percig kelesztjük. Nagyobb lábasban olajat hevítünk (kb. 3 cm mély legyen), és közepes lángon kisütjük benne a fánkokat. Oldalanként kb. 1 perc alatt aranybarnára sül. Lecsepegtetjük, majd ízlés szerint díszítjük. A cukormázhoz egy tálban néhány mozdulattal lazán elkeverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az extra finom porcukrot, elkeverjük, majd kézi mixer habverőjével néhány perc alatt kikeverjük, közben hozzáadunk 1–2 csepp citromlevet is. Ha túl sűrű, adunk hozzá pár csepp vizet, ha túl híg, akkor apránként növeljük a porcukor mennyiségét. A langyosra hűlt fánkot megmártjuk a cukormázban, majd olvasztott csokival csíkozzuk, és dermedni hagyjuk. A cukormázat ételfestékkel színezhetjük is, és nagyon finom az olvasztott csokiba mártott fánk is.
Recept nyomtatás vagy megosztás