• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Répatorta

Hozzávalók

Tészta:

  • 200 g sima liszt
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 125 g olaj
  • 175 g Sugars of the World Nád Kristálycukor
  • 3 tojás M
  • 300 g reszelt sárgarépa
  • 5 g szódabikarbóna
  • 5 g sütőpor
  • 2 g őrölt fahéj
  • 2 g őrölt kardamom
  • 1 g só
  • 1 narancshéj

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 110 g  Koronás Porcukor
  • 30 gramm narancslé
  • 100 gramm vaj

Sárgarépa kockák: 

  • 150 g sárgarépa
  • 50 gramm narancslé
  • 50 g nádcukor
  • 1/2 vaníliarúd

Elkészítés

A durvára reszelt sárgarépát egy tálba mérjük, hozzáadjuk az olajat és a tojást, a cukrot, a fűszereket, a narancs héját és a sót, majd spatulával jól összekeverjük. Ezután adjuk hozzá a kétfajta lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, és egy spatulával jól keverjük csomómentesre. A tésztát olajozott és lisztezett tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk. Ezután 160 °C-on körülbelül 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni egy rácson. A krémhez a mascarpone-t, a cukrot és a narancslevet összekeverjük, majd kézi habverővel jól kikeverjük. Ezután fokozatosan beleöntjük az olvasztott, de nem forró vajat. Addig keverjük, amíg sima és habos krémet nem kapunk. Azonnal a kihűlt  piskóta felületére kenjük. A sárgarépát 1*1*1 cm-nél kisebb kockákra vágjuk, egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a narancslét, a vaníliát és a cukrot, és nagyon alacsony lángon addig főzzük, amíg a szirup besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük vele a torta felületét.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós kekszek

nyomdázott fondanttal

Huszárcsók

Csokis mangós tekercs

Cseresznyés-sárgabarackos morzsás focaccia

Joghurtos kevert süti

kandírozott vérnaranccsal

Marcipános muffin

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".