• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Rizskoch

Hozzávalók

  • 0,2 kg rizs
  • 0,9 l tej
  • 40 g mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília
  • 2 csapott evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 4 db tojássárgája
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

A rizst, a tejet, citromhéjat, félbevágott vaníliarudat és a mazsolát feltesszük főni fedő nélkül. Amikor a rizs megpuhult, hozzákeverjük a kristálycukrot, és fedő alatt hagyjuk kihűlni. Ha langyosra hűlt, kivesszük belőle a vaníliarudat, és hozzákeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd hozzákeverjük a felvert tojáshabot. Egy kivajazott, morzsával kiszórt kb. 20x25 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel süssük 40–45 percen át.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonyás mákos levendulás torta

Vaníliás kifli

Lekváros amarettini

Fahéjas-marcipános szilvás csavart kalács

Csokis karamellpite

Csillaglinzer

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".