• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Rizskoch

Hozzávalók

  • 0,2 kg rizs
  • 0,9 l tej
  • 40 g mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília
  • 2 csapott evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 4 db tojássárgája
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

A rizst, a tejet, citromhéjat, félbevágott vaníliarudat és a mazsolát feltesszük főni fedő nélkül. Amikor a rizs megpuhult, hozzákeverjük a kristálycukrot, és fedő alatt hagyjuk kihűlni. Ha langyosra hűlt, kivesszük belőle a vaníliarudat, és hozzákeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd hozzákeverjük a felvert tojáshabot. Egy kivajazott, morzsával kiszórt kb. 20x25 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel süssük 40–45 percen át.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis kifli

Vaníliás korongok csokikrémmel és cukormázzal

Egy szeretetteljes levél

Céklás fészek

Pisztáciás kuglóf

Leveles karácsonyfa

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".