• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Szedres kosárka

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg Koronás Porcukor
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál tej
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 5 db tojássárgája
  • 1,5 dl tejszín
  • 20 dkg Koronás Kristálycukor
  • csipet só
  • 1,5 dl citromlé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vaj
  • 40 dkg szeder

Elkészítés

A tésztához tegyük egy keverőtálba a vajat, porcukrot, sót és a citromhéjat. Elektromos habverővel keverjük addig, míg könnyű és habos lesz. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, keverjük jól össze, majd kanalazzuk bele a lisztet, tejet és a kókuszreszeléket. Dolgozzuk jól össze, és pihentessük egy órán keresztül a hűtőben. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, majd béleljünk ki vele egy nagy peremes tortaformát. Ha nehezen boldogulunk a tésztával, mert szakadozik, akkor kis darabokkal foltozzuk ki. Készíthetünk akár kis tortácskákat is, a tésztából nagy vizes pohárral kiszaggatott lapokkal béleljünk ki a muffin sütőformák alját. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 10–12 percig, míg pirulni kezd (légkeveréses sütő). Ha a tészta felpúposodik sütés közben, késsel szúrjuk meg, hogy a levegő ki tudjon jönni alóla. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. A krémhez tegyük egy fém keverőtálba a keményítőt, a tojások sárgáját, tejszínt, sót, cukrot, citromlevet és a reszelt citromhéjat. Tegyük vízgőz fölé, és állandóan kevergetve addig hevítsük, míg sűrű krém lesz belőle. Még melegen töltsük meg vele a megsütött tésztát, tegyük a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen, majd csak utána tegyük rá a szederszemeket.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Epres piskótarolád

Gesztenyés csokoládéfelfújt

Cukkinis-csokis kuglóf

Csokis mandulás keksz

Citromos-málnás pite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".