• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Rumos-narancsos kókusztorta

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 150 g lágy vaj
  • 200 g Barna Nád Kristálycukor
  • 50 ml rum
  • 125 g joghurt
  • egy citrom és egy narancs reszelt héja, valamint leve
  • 150 g kókuszreszelék
  • 300 g liszt
  • 5 g sütőpor

A díszítéshez:

  • baracklekvár
  • narancsszeletek
  • kókuszszelet vagy kókuszreszelék

Elkészítés

Válasszuk szét a tojásokat. A vajat és a barna nádcukor 2/3-ával keverjük habosra. Fokozatosan, nagyon lassan adjuk hozzá a tojássárgákat. Adjuk hozzá a rumot, a joghurtot, a narancs és citrom levét és héját, valamint a kókuszreszeléket. A tojásfehérjét a maradék barna nádcukorral  verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a vajas keverékhez. A lisztet szitáljuk át a sütőporral, és forgassuk a masszába. Öntsük a tortaformába és simítsuk el, majd 150 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig süssük. A kihűlt tortát kenjük meg lekvárral, helyezzünk rá narancs-, és kókuszszeleteket vagy reszeléket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fekete-erdő tartlet

Loukoumades, a görög fánk

Lekváros gombóc

Toffee karamell-almás süti

Szilvás-barackos galette

Pudingos szív túrós tésztából

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".