• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Rusztikus almatorta fahéjas cukormázzal

Hozzávalók

  • 125 g puha vaj
  • 80 g Koronás Kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 125 g natúr joghurt
  • 250 g búzaliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 150 g alma (nyersen, felkockázva mérve)

Morzsa a tetejére:

  • 100 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 50 g hideg vaj
  • 50 g dióbél apróra vágva

A fahéjas cukormázhoz:

  • 10 ml forró víz
  • 60 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • fél teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Először elkészítjük a morzsát: a barnacukrot és a fahéjat összeforgatjuk, összemorzsoljuk a hideg, kockákra vágott vajjal, és hozzáadjuk a felaprított diót is. Ha kész, félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát. Kivajazzuk, kilisztezzük.  A tésztához a puha vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a natúr joghurtot is. Beleszórjuk a száraz hozzávalókat, összedolgozzuk, majd utolsóként hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, és elkeverjük. A masszát az előkészített tortaformába kanalazzuk, a tetejére rámorzsoljuk a fahéjas-diós morzsát, és sütőbe toljuk 40–45 percre. Tűpróbával teszteljük. Ha kész, hűlni hagyjuk. A fahéjas cukormázat is elkészítjük: a forró vízhez hozzáadjuk az extra finom porcukrot, alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a fahéjat is, simára keverjük, és ezzel locsoljuk meg a süteményt tálaláskor.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres-málnás torta

Narancsos-almás répatorta sajtkrémmel

Csokis Pavlova torta eperrel, áfonyával

Finom mákos-túrótorta

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Mandulás áfonyás torta fehércsokis krémmel

Túrókrémes palacsintatorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".