• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Túrókrémes palacsintatorta

Hozzávalók

a palacsintához

  • 600 ml tej
  • 6 tojás
  • 310 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • némi vaj (a serpenyőbe)

a túrókrémhez

  • 200 ml tejszínhab
  • 250 g túró
  • 300 g mascarpone
  • 90 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor

 

a díszítéshez

  • áfonya
  • Porcukor Malom

Elkészítés

A palacsintatésztához a tejet és a tojásokat habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és jól összekeverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.

A tésztát egy kicsit pihenni hagyjuk, hogy a légbuborékok távozni tudjanak.

Egy 20 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőt felmelegítünk (ne legyen túl forró), és enyhén kikenjük vajjal.

Egy merőkanál segítségével a palacsintatésztát a forró serpenyőbe öntjük, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Tányérra tesszük és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínhabot kemény habbá verjük. A túrót, mascarponét és a cukrot simára keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A krém egy részét félretesszük a feltéthez.

A tortalapra helyezünk egy palacsintát, és egy vékony réteg túrókrémet kenünk rá.

A krém tetejére egy újabb palacsinta kerül, és addig ismételjük a folyamatot, amíg a krém el nem fogy. A tetejére palacsinta kerüljön.

A maradék krémet egy díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük. A palacsintára nyomjuk a krémet, és áfonyával szórunk rá. Megszórjuk cukorral.

A palacsintatortát fogyasztásig hűtőbe tesszük. A könnyebb szeletelhetőség érdekében legalább 2 órán át kell hűteni.

Megjegyzés: A torta előző nap is elkészíthető. De tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten „melegedni” egy órán át.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pudingos szív túrós tésztából

Kelt kalács dióval, lekvárral

Céklás-banános muffin rózsaszín cukormázzal

Csokoládés-diós kalács

Céklás fészek

Csokimousse tortácskák csokitojásokkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".