• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sárgabarackos-mákos desszert túrókrémmel

Hozzávalók

kb. 6 adaghoz

A mákos tésztaalaphoz:

  • 3 tojás
  • 1 bögre Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 bögre joghurt
  • 1 bögre őrölt mák
  • 1 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g sovány túró
  • 200 g vaníliás joghurt
  • 120 g Mascarino (osztrák mascarpone)
  • 50 g Koronás Porcukor

 

Szintén:

  • 2-3 bögre sárgabarackdzsem vagy szilvadzsem
  • Menta

Elkészítés

Elkészítjük a mákos süteményt: A tojásokat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, és jól összekeverjük. Gyorsan beleforgatjuk a mákot, a lisztet és a sütőport, majd szétterítjük egy kis tepsibe. Sütőben 30 percig 170 fokon légkeveréssel sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

 A krémhez az összes hozzávalót jól összekeverjük.

A mákos süteményből kis darabokat vágunk, és egy kicsit összemorzsoljuk.

A mákos sütemény morzsát, a vaníliakrémet és a sárgabarack- vagy szilvadzsemet felváltva rétegezzük kb. 6 (kb. 10 cm átmérőjű) pohárba. A krémmel fejezzük be, és dzsemmel és mentával díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Karamellás tejbegrízes pohárkrém

Tojásdíszek

Diós répatorta

Citromos-tejfölös pohárkrém

Csokis kókuszszelet

Banánkenyér karamellszósszal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".