• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Banánkenyér karamellszósszal

Hozzávalók

Tészta:

  • 450 g hámozott túlérett banán
  • 280 g Sugars of the Wolrd Nád Kristálycukor
  • 3 tojás M
  • 30 g pisztácia
  • 100 g joghurt
  • 50 g olaj
  • 200 g sima liszt
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g kukoricapehely
  • 6 gramm szódabikarbóna
  • 6 g sütőpor
  • 2 g fahéj
  • csipet só

A permetezéshez:

  • 40 g tökmag
  • 30 g kukoricapehely

Karamell kenhető:

  • 100 g vaj
  • 130 g Sugars of the World Nád Kristálycukor
  • 150 g tejszín
  • csipet só

Elkészítés

Mérjük ki a banánt a tálba, minél érettebb, annál jobb. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást, majd villával pépesítsük. Nem fontos, hogy a keverék teljesen sima legyen, éppen ellenkezőleg, a banándarabok nagyon finomak lesznek a süteményben. Ezután adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, és keverjük össze egy spatulával. Végül hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. Egy olajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát. Megszórjuk a felületet a magvak és kukoricapehely keverékével. 160°C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt nyárs teljesen meg nem szárad. Kivesszük a formából és egy rácson hagyjuk kihűlni. A karamellhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a karamell világos aranyszínű nem lesz. Óvatosan ráöntjük a felmelegített tejszínt, és jól összekeverjük. Felforraljuk, majd egy tálba öntjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt banánkenyér egyes szeleteire vékony karamellréteget kenünk, és így tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Cukkinis-csokis kuglóf

Amerikai fánk cukormázzal

Almás-diós falatok

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Kávélikőrös golyók

Birspürés, mandulás süti körtével

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".