• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sífelszerelés mézeskalácsból

Hozzávalók

Mézeskalács tészta:

- 250 g rozsliszt
- 125 g Koronás Porcukor 
- 60 g méz
- 1 evőkanál almapüré
- 2 db M méretű tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 12 g mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tojás a tetejére

Díszítés:
- cukormáz
- víz vagy citromlé
- Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor 

Síléc sablon: 
- jégkrémpálcikák

Elkészítés

A hozzávalókat keverjük össze, hogy egyenletes tésztát kapjunk. Érdemes a tésztát robotgéppel összekeverni, majd ezután jól összedolgozni. Helyezzük lisztezett munkafelületre a tésztát, és válasszuk két részre, majd kb. 5 mm vastagságúra nyújtsuk ki.

A sütőt 170 fokra melegítsük elő. 

A jégkrémpálcikákat helyezzük a tésztára sablonként, és vágjunk a pálcikával megegyező szélességű csíkokat. A pálcika végével formázzuk meg a sílécek ívét.  A mézeskalács síléceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tetejüket tojással kenjük meg, majd kb. 3-4 percig sütjük.

Amíg a sílécek kihűlnek, keverjünk sűrű cukormázat porcukorból és citromléből.

Ragasszunk össze két mézeskalács sílécet cukormázzal, hagyjuk rövid ideig száradni őket, majd tetszés szerint díszítsük ki .
Például a sílécek végeit először cukormázba mártogathatjuk, majd kristálycukorba forgathatjuk őket.
 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pörkölt mandulás cupcake

Datolyás-diós keksz

Mesekeksz

Spekuláciusz

Csokis-mandulás gyümölcskenyér

Aszalt szilvás cantucci

Meggyes torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".