• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sífelszerelés mézeskalácsból

Hozzávalók

Mézeskalács tészta:

- 250 g rozsliszt
- 125 g Koronás Porcukor 
- 60 g méz
- 1 evőkanál almapüré
- 2 db M méretű tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 12 g mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tojás a tetejére

Díszítés:
- cukormáz
- víz vagy citromlé
- Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor 

Síléc sablon: 
- jégkrémpálcikák

Elkészítés

A hozzávalókat keverjük össze, hogy egyenletes tésztát kapjunk. Érdemes a tésztát robotgéppel összekeverni, majd ezután jól összedolgozni. Helyezzük lisztezett munkafelületre a tésztát, és válasszuk két részre, majd kb. 5 mm vastagságúra nyújtsuk ki.

A sütőt 170 fokra melegítsük elő. 

A jégkrémpálcikákat helyezzük a tésztára sablonként, és vágjunk a pálcikával megegyező szélességű csíkokat. A pálcika végével formázzuk meg a sílécek ívét.  A mézeskalács síléceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tetejüket tojással kenjük meg, majd kb. 3-4 percig sütjük.

Amíg a sílécek kihűlnek, keverjünk sűrű cukormázat porcukorból és citromléből.

Ragasszunk össze két mézeskalács sílécet cukormázzal, hagyjuk rövid ideig száradni őket, majd tetszés szerint díszítsük ki .
Például a sílécek végeit először cukormázba mártogathatjuk, majd kristálycukorba forgathatjuk őket.
 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mézes puszedli

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Mandulás áfonyás torta fehércsokis krémmel

Citromos-diós linzer

Vaníliás kifli

Mesekeksz

Spekuláciusz

Kandírozott narancsos, mákos keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".