• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sósmogyorós karamellpite

Hozzávalók

  • 40 g Koronás Porcukor
  • 80 g vaj
  • 120 g liszt
  • 160 g méz
  • 0,3 kg Koronás Kristálycukor
  • 40 g vaj
  • 250 ml habtejszín
  • 200 g sós pörkölt mogyoró
  • ízlés szerint nagyszemű tengeri só

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, majd béleljünk ki vele egyenletesen egy 24 cm-es tortaformát, az oldalsó perem 4 cm magas legyen. 200 fokra előmelegített sütőben süssük ki a linzertészta aljat 10–15 perc alatt, vagy míg aranybarna lesz. Míg a tészta sül, már készíthetjük a karamellt. A mézet tegyük egy lábasba és forraljuk fel. Mikor forr, adjuk hozzá a kristálycukrot. Folyamatos keverés mellett főzzük fel 175 fokra. Ezt maghőmérővel ellenőrizzük. Ha elérte a hőfokot, adjuk hozzá a vajat és folyamatos keverés közben, evőkanalanként a tejszínt is. Majd fűzzük tovább folyamatosan keverve 120 fokra. Ekkor keverjük hozzá a sós mogyorót és öntsük bele a kisült linzertészta aljba. Rázzuk, hogy terüljön el benne rendesen a forró mogyorós karamell, majd azonnal hintsük meg a tetejét a durva szemű tengeri sóval. Pár órán át hagyjuk teljesen kihűlni hűtőben, mielőtt szeleteljük!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Ribizlis focaccia

Csokoládés brownie karamell­habbal

Sósmogyorós karamellpite

Diós-narancsos bejgli

Toffee karamell-almás süti

Céklás teasütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".