• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Sósmogyorós karamellpite

Hozzávalók

  • 40 g Koronás Porcukor
  • 80 g vaj
  • 120 g liszt
  • 160 g méz
  • 0,3 kg Koronás Kristálycukor
  • 40 g vaj
  • 250 ml habtejszín
  • 200 g sós pörkölt mogyoró
  • ízlés szerint nagyszemű tengeri só

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, majd béleljünk ki vele egyenletesen egy 24 cm-es tortaformát, az oldalsó perem 4 cm magas legyen. 200 fokra előmelegített sütőben süssük ki a linzertészta aljat 10–15 perc alatt, vagy míg aranybarna lesz. Míg a tészta sül, már készíthetjük a karamellt. A mézet tegyük egy lábasba és forraljuk fel. Mikor forr, adjuk hozzá a kristálycukrot. Folyamatos keverés mellett főzzük fel 175 fokra. Ezt maghőmérővel ellenőrizzük. Ha elérte a hőfokot, adjuk hozzá a vajat és folyamatos keverés közben, evőkanalanként a tejszínt is. Majd fűzzük tovább folyamatosan keverve 120 fokra. Ekkor keverjük hozzá a sós mogyorót és öntsük bele a kisült linzertészta aljba. Rázzuk, hogy terüljön el benne rendesen a forró mogyorós karamell, majd azonnal hintsük meg a tetejét a durva szemű tengeri sóval. Pár órán át hagyjuk teljesen kihűlni hűtőben, mielőtt szeleteljük!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kandiscukros aprósütemény

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Horgolt mintával

Birsalmás kosárka

Brownie avokádóval

Gluténmentes

Panettone

Gesztenyés hajó

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".