• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Spekulatius-praliné

Hozzávalók

kb. 30 darab

  • 100 g puha vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 125 g étcsokoládé
  • 125 g darált mogyoró
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ¼ teáskanál őrölt gyömbér (helyettesíthető őrölt kardamommal is)
  • ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
  • színes szórócukor a díszítéshez
  • kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítés

A puha vajat a cukorral habosra keverjük.

Az étcsokoládét vízgőzben felolvasztjuk - ehhez vizet forralunk egy edényben. A csokoládét feldaraboljuk. Egy alakjában és anyagában is megfelelő tálat a forró víz fölé helyezünk, és folyamatos keverés mellett megolvasztjuk benne a csokoládét.

A darált mogyorót a fűszerekkel együtt egy serpenyőben, zsiradék nélkül rövid ideig pirítjuk - ez fokozza az ízeket.

Az olvasztott csokoládét és a mogyorós fűszerkeveréket a vajas keverékhez adjuk, és jól összekeverjük. A keveréknek sűrűnek, nem folyós állagúnak kell lennie, ha szükséges, keverjünk még bele mogyorót.

Hűtőben körülbelül 30 percig hagyjuk hűlni.

Egy kiskanál segítségével vegyünk ki kerek formákat a masszából, és formázzunk belőlük golyókat a kezünkkel. Forgassuk meg színes szórócukorban vagy kókuszreszelékben. Tálalásig tegyük hűtőbe.

Copyright: Mei liabste Speis

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Túrófánk

Epres-színes party pancake

Florentin keksz

Karácsonyi Cakepops

Szerencsemalacok

Kókuszos-málnás pite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".